معرفی نرم افزار Microsoft Project
نرم افزار MSP یکی از متداولترین و پر استفاده ترین نرم افزارها در زمینه برنامه ریزی و کنترل پروژه است.
از آنجا که این نرم افزار از بسته نرم افزاری Microsoft Office می باشد و اکثر مهندسان با این نرم افزارها آشنایی دارند بنابراین محیط MSP آن چنان برایشان تازگی نداشته و کار کردن با این نرم افزار بسیار راحت و قابل دسترس است.
این نرم افزار با قابلیت بالا علاوه بر برنامه ریزی پروژه می تواند فرآیند کنترل و اصلاح و تهیه انوع گزارش ها را انجام دهد.
عمده فعالیت های مهم این نرم افزار تهیه جدول گانت، ترسیم نمودار گانت، ترسیم شبکه، نمایش مسیر بحرانی، تعریف و تخصیص منابع لازم، ترسیم پیشرفت فیزیکی و ریالی پروژه و تهیه گزارش های متنوع می باشد.
مزایای استفاده از Microsoft Project در پروژه ها
Microsoft Project ابزارهای مدیریتی مناسبی برای مدیریت اثر بخش و کارای پروژه ها در اختیار سازمان ها قرار می دهد.
با استفاده از این ابزار می توان از تغییرات در پروژه مطلع شده و میزان کار، زمان بندی و میزان هزینه های موجود در پروژه را کنترل، گروه کاری پروژه را هماهنگ و از گزارش های توانمند سیستم برای برنامه ریزی و مدیریت صحیح پروژه استفاده کرد.
از مزایای استفاده از Microsoft Project می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
1-مدیریت اثر بخش و زمان بندی قابل درک پروژه
می توانیم با استفاده از این نرم افزار انتظارات واقعی از پروژه را از طریق ایجاد برنامه زمان بندی، تخصیص منابع و مدیریت بودجه پروژه با اعضای گروه، مدیر و با مشتریان در میان گذاریم.
زمان بندی پروژه را می توانیم با ابزارهای موجود در این نرم افزار برای ردیابی علل وقایع در پروژه، چندین سطح برگشت به عقب و تغییر رنگ زمینه بخش هایی از برنامه که در اثر تغییر در قسمتی از برنامه مشخص می شود در کنیم.
2-کسب بهره وری سریع
راهنمای پروژه رابطی بسیار مناسب برای برنامه ریزی گام به گام پروژه است که به انجام فرآیندهای مدیریت پروژه کمک شایانی می کند. این راهنما برای روش های مختلف قابل سفارشی شدن است.
این راهنما به برنامه ریزان پروژه از طریق ایجاد یک پروژه تعریف فعالیت و تخصیص منابع به پیگیری و تجزیه و تحلیل اطلاعات پروژه و گزارش نتایج حاصله کمک می کند.
نوار ابزارها، منوها و دیگر ابزارها به کاربران امکان ایجاد سریع چهارچوب های فرآیند مدیریت پروژه را فراهم می کند.
3-قدرت به کارگیری اطلاعات موجود
Microsoft Project به آسانی با دیگر نرم افزارهای سیستم Office هماهنگ و یکپارچه است.
می توانیم با استفاده از فعالیت های موجود در Excel یا Outlook برنامه زمان بندی را در نرم افزار ایجاد کنیم.
منابع سازمانی می توانند با استفاده از Active Directory از Microsoft Exchange Server به نرم افزار MSP اضافه شوند.
4-ایجاد نمودارها و جدول های حرفه ای و کارا
با استفاده از ابزاری مانند Visual Reports که براساس اطلاعات پروژه الگوهایی برای نمودارهای Visio و جدول های اکسل در نرم افزار Microsoft Project در اختیار کاربران قرار می دهد، می توانیم اطلاعات پروژه را در گزارش ها و جدول های حرفه ای تحلیل و گزارش کنیم.
همچنین می توانیم الگوهای ایجاد شده را برای استفاده دیگر کاربران در سیستم به اشتراک گذاشته و بالاخره اینکه می توان از لیست موجود در الگوها، یکی را انتخاب و سفارشی کرد و برای تحلیل پروژه استفاده کرد.
5-ارتباط اثر بخش اطلاعات
در نرم افزار msp می توانیم به آسانی اطلاعات را در فرمت های مختلف مورد نیاز کاربران تهیه کنیم.
می توانیم فرمت های مختلف را برای برنامه زمان بندی تعریف کنیم. همچنین می توانیم از قابلیت Copy Picture در Office به راحتی اطلاعات پروژه را به سند Word و Excel انتقال دهیم و برای ایجاد نمودار ها و جدول های سفارشی با استفاده از نرم افزار Power Point اطلاعات را به نمایش بگذاریم.
انواع نسخه های نرم افزار Microsoft Project
یکی از سوالاتی که ممکن است در ذهن برخی از عزیزان پیش بیاید تفاوت دو نسخه نرم افزار Microsoft Project است.
قبل از پرداختن به دو نسخه نرم افزار Microsoft Project به خاطر داشته باشید دو نسخه نرم افزار MSP در بازار وجود دارد:
Microsoft Project Standard
Microsoft Office Project Professional
نسخه استاندارد برای کاربری شخصی مناسب است. در این نسخه می توان کارهای زیر را انجام داد:
ایجاد ساختار شکست کار (WBS) پروژه
مدیریت منابع مورد استفاده در پروژه
تنظیم و ویرایش خط مبناهای پروژه (Baselines)
پیگیری وضعیت پروژه
گزارش گیری از پروژه
سفارشی سازی نماها، جداول، گزارش ها و …
نسخه حرفه ای msp این اجازه را به کاربر می دهد با نرم افزار Project Server و پراجکت وب اکسس که زیر ساخت راهکار مدیریت پروژه مایک روسافت EPM را تشکیل می دهند کار کنند و از راهکار مدیریت پروژه مایکروسافت جهت مدیریت پروژه های خود استفاده کنند.
اگر مایل هستید صرفا عملیات کنترل پروژه را به صورت شخصی انجام دهید نسخه استاندارد نیاز شما را برآورده می کند ولی چنانچه در سازمانی مشغول به فعالیت هستید که مایل به اشتراک اطلاعات پروژه با اعضای گروه و سایر افراد هستید استفاده از نسخه حرفه ای را پیشنهاد میدم.